FAQ

Heb je hulp nodig? Zoek het antwoord in onze FAQ. Indien dit niet helpt, kan je ons ook contacteren.

Bekijk lijstje

Hoe kan ik alle informatie van de kadotip bekijken?

Klik op de knop Details.... Er zal een venster openen met meer informatie over de kadotip. Indien er geen extra informatie is, zal er geen knop Details... staan.

Hoe kan ik meer informatie vragen over de kadotip?

Klik op de knop Info vragen. Er zal een anonieme mail worden gestuurd naar de persoon die de kadotip heeft ingevuld. Deze persoon zal dus niet weten wie er op de knop heeft geklikt. In de mail zal er gevraagd worden om meer informatie in te vullen over de kadotip.

Hoe vraag ik meer kadotips aan een persoon?

Klik onderaan de lijst op de knop Vraag meer kadotips aan. Er zal een anonieme mail worden gestuurd naar de persoon. Deze persoon zal dus niet weten wie er op de knop heeft geklikt. In de mail zal er gevraagd worden om meer kadotips in te vullen.

Kadotip invullen

Hoe voeg toe/wijzig/verwijder ik een kadotip uit mijn lijstje

Klik op het bijpassende icoontje:
Om een kadotip toe te voegen, klik je op , er zal dan een nieuw venster openen.
Om een kadotip te wijzigen klik je op .
Om je kadotip te verwijderen, klik je op

Wat vul ik in bij website/winkel en website link?

Bij website/winkel kan je invullen op welke website of in welke winkel je je kadotip hebt gezien? Heb je geen idee, laat dit veld dan leeg. Maar als je meer informatie geeft, heb je ook meer kans om het juiste kadootje te krijgen.
Bij de website link, kan je een link invullen naar de website of naar de winkel. Een link start altijd met http://. Bijvoorbeeld: http://www.proxis.be . Je kan ook een link invullen die direct naar het juiste artikel wijst, bijvoorbeeld: http://www.proxis.be/nl/catalog/detail/boeken/1323299/harry-potter-de-steen-der-wijzen-j-k-rowling-228-p-paperback/ean/9789076174082 .

Waar vind ik de link van een website?

De link van een website vind je meestal bovenaan in het venster van je browser (Internet Explorer, Firefox, ...) en begint steeds met http://. Bijvoorbeeld:

Hoe vind ik de foto link van een foto?

Optie 1: Gebruik de 'zoek foto' functie bij het invullen van je kadotip. Klik op de knop naast het foto link veld, er zal een scherm openen waar je foto's kunt zoeken op basis van woorden die je invult. Als je een goede foto hebt gevonden, klik er op en hij zal automatisch ingevuld worden in het foto link veld.
Optie 2: Surf met Internet Explorer naar de website met je foto. Klik je met de rechter muistoets op de foto.
Kies 'eigenschappen'. Je ziet dan ongeveer het scherm hiernaast.
Selecteer de tekst naast Adres (URL).
Klik rechts met je muis en kies KopiŽren.
Je kan daarna op de Kerstlijst site, de waarde plakken in het veld Foto link.

Wordt mijn kado lijstje automatisch leeggemaakt na Kerstmis?

Neen. Indien je dit wilt, moet je zelf je kadotips verwijderen na Kerstmis. Je lijstje wordt niet automatisch leeggemaakt. Je kadotips blijven ook steeds beschikbaar op de website het ganse jaar door. Indien je tijdens het jaar dus al een idee krijgt voor een kado, kan je dit altijd al invullen zodat je het niet vergeten bent tegen Kerstmis.

Registreren

Hoe start ik een lijstje voor mijn familie of vriendengroep?

Registreer jezelf en je vrienden of familieleden. Zorg ervoor dat iedereen zijn logingegevens ontvangt zodat iedereen hun kadotips online kan plaatsen. Daarna kan iedereen inloggen en d kadotips zien van de andere groepsleden.

Hoe zie ik voor wie ik een kado moet kopen?

Dit kan je niet zien op kerstlijst.be. Je kunt alle kado's bekijken van iedereen uit je familie of vriendenkring. Je moet zelf onthouden voor wie je een kadootje gaat kopen. Je kan ook voor meerdere personen kadootjes kopen, alles hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt met de mensen uit je lijst.

Kan ik met lijstjes uit verschillende familie's meedoen?

Ja. Iedereen krijgt een unieke login. Je login in familie X, zal dus anders zijn dan je login in familie Y. Let er wel op dat je niet dezelfde kadotips in beide lijstjes invult, anders loop je kans om deze dubbel te krijgen.

Welke informatie vul ik in het Extra informatie veld in?

Dit kan je natuurlijk zelf kiezen. Vul hier algemene informatie in, speciale afspraken of zaken waar men op moet letten. Bijvoorbeeld:
- Voor je een kadootje koopt voor X, bel dan even naar Y om te zien of die het al niet heeft gekocht.
- Gelieve het lijstje voor 1 december ingevuld te hebben.
- ...

Aanmelden

Ik heb geen login gegevens

Je logingegevens worden bij het aanmaken van je login doorgestuurd door je lijstbeheerder. De lijstbeheerder is de persoon die de kerstlijst heeft aangemaakt. Indien je je logingegevens niet meer hebt, kan je ook zelf je wachtwoord opnieuw opvragen. Indien dit niet lukt, moet je je lijstbeheerder contacteren. Hij/Zij kan je logingegevens opnieuw doorsturen.

Weet je niet wie je lijstbeheerder is? Ben je al wel geregistreerd? Zo niet, dan kan je een kerstlijst aanmaken voor jou en je familie of vrienden.

Hoe registreer ik me om aan te melden?

Je kunt jezelf niet registreren. De persoon die de kerstlijst aanmaakt (lijstbeheerder) zorgt voor de registratie van alle vrienden of familieleden in de kerstlijst. De lijstbeheerder kan er ook voor zorgen dat de logingegevens doorgestuurd worden naar je emailadres.

Ik ontvang geen registratie of wachtwoord vergeten e-mail

Het kan enkele minuten duren vooraleer je de e-mail ontvangt. Kijk na of de mail niet in je ongewenste e-mail is terecht gekomen. De wachtwoord vergeten e-mail wordt verzonden met volgende adres als afzender: . De registratie e-mail wordt verzonden met het adres van de lijstbeheerder als afzender. Soms helpt het om deze adressen te whitelisten in je e-mail programma.

Kan ik met lijstjes uit verschillende familie's meedoen?

Ja. Iedereen krijgt een unieke login. Je login in familie X, zal dus anders zijn dan je login in familie Y. Let er wel op dat je niet dezelfde kadotips in beide lijstjes invult, anders loop je kans om deze dubbel te krijgen.

Overige

Is er een systeem om automatisch namen te trekken?

Ja, je lijstbeheerder kan hier voor zorgen. Je kunt namen laten trekken door de computer en zelfs naar iedere persoon laten mailen. Zo is enkel de persoon zelf op de hoogte van de naam die getrokken is.

Is deze website enkel rond Kerstmis beschikbaar?

Kerstlijst.be is het ganse jaar door beschikbaar. Je kan je kado ideeŽn het ganse jaar door invullen. Je kan ook je kadotips die je niet hebt gekregen, laten staan tot volgend jaar. Deze blijven altijd beschikbaar.